Pandora stopt met streamen naar het VK

Het is een trieste dag voor Pandora -gebruikers in het VK. In een andere overwinning voor domheid konden de bevoegdheden die gewoon niet overeenkomen met Pandora met Pandora op een verstandig royalty -tarief voor het VK. Dus wat gebeurt er? Mensen die verheugd zijn om voor hun muziek te betalen, kunnen worden gedwongen om andere “kanalen” te zoeken om het te verkrijgen. Hier is de e -mail van Pandora dat verschillende mensen op onze mailinglijst zojuist hebben ontvangen [bedankt Tim H].

“Hallo, het is Tim,

Dit is een e -mail die ik hoopte dat ik nooit zou moeten verzenden.

Zoals u waarschijnlijk weet, moesten we in juli 2007 het gebruik van Pandora buiten de VS blokkeren vanwege het ontbreken van een haalbare licentiestructuur voor internetradiostreaming in andere landen. Het was een vreselijke dag. We hebben echter enige hoop gehad dat er een optie zou kunnen bestaan ​​voor het VK, dus hebben we het niet geblokkeerd toen we ijverig werkten met de rechtenorganisaties om een ​​economisch werkbare licentievergoeding te bespreken. Na meer dan een jaar proberen heeft dit onmogelijk geverifieerd. Zowel de PPL (die de platenlabels vertegenwoordigt) als de MCPS/PRS -alliantie (die muziekuitgevers vertegenwoordigt) hebben gevraagd per trackprestatieminima -tarieven die veel te hoog zijn om door AD ondersteunde radio te laten werken en zo, enorm teleurstellend en deprimerend voor ons Zoals het is, moeten we het laatste territorium buiten de VS blokkeren.

Op basis van het IP -adres waaruit u Pandora onlangs hebt uitgecheckt, lijkt het erop dat u vanuit het VK luistert. Als u in feite vanuit de VS luistert, neem dan contact op met Pandora Support: Pandora-Support@pandora.com.

Het blijft mij en de rest van het team hier verbazen dat de industrie niet veel constructiever werkt om de groei van diensten te ondersteunen die luisteraars in nieuwe muziek introduceren en die absoluut ondersteunen bij het betalen van eerlijke royalty’s aan de makers van muziek. Ik zeg meestal niet zulke dingen, maar de cursus wordt in kaart gebracht door de labels en uitgevers en hun representatieve organisaties is niets minder dan vreselijk voor kunstenaars die ze beweren te vertegenwoordigen – en daarmee geef ik zowel bekende als indiefunstenaars aan. Het enige gevolg van het niet ondersteunen van bedrijven zoals Pandora die proberen een duurzame radioservice voor de toekomst te bouwen, zal de voortdurende explosie van piraterij zijn, de voortdurende vernauwing van kansen voor werkende muzikanten en een verslechterende droogte van nieuwe muziek voor fans. Als een voormalige werkende muzikant zelf, vind ik het erg verontrustend.

Er is ons verteld om deze absoluut onwerkbare licentietarieven te ondertekenen of uit te schakelen, niet-onderhandelbaar … dus dat is wat we doen. Illegaal streamen is gewoon niet in ons DNA en we moeten de gevaren van juridische stappen serieus nemen. Tenzij je denkt dat dit uitsluitend een internationaal probleem is, moet je weten dat we ook vechten voor ons overleven hier in de VS, in het licht van een verpletterende toename van de royalty -tarieven van webradio, die als ongewijzigd wordt gelaten, het einde van Pandora zou aangeven .

We weten wat een epicentrum van muzikale creativiteit en fanondersteuning het VK altijd is geweest, wat het vooruitzicht maakt om daar niet te kunnen lanceren en onze eerste luisteraars te moeten blokkeren, nog veel meer verontrustend voor ons.

We weten dat er veel steun is van luisteraars en kunstenaars in het VK voor Pandora en blijven hoopvol dat we op een gegeven moment verder gaan dan dit. We blijven vechten voor een eerlijke en werkbare tariefstructuur waarmee we Pandora naar u toe kunnen brengen. We zullen u zeker laten weten of Pandora beschikbaar komt in het VK. Er kan heel goed een dag komen waarop we een directe oproep moeten doen voor uw steun om te stappen voor overheidsinterventie zoals we in de VS hebben. In de tussentijd hebben we geen andere keuze dan de service aan het VK uit te schakelen.

Pandora stopt met streamen naar het VK vanaf 15 januari 2008.

Nogmaals, namens ons allemaal bij Pandora, het spijt me heel, heel erg.

-Tim Westersgren
(Pandora oprichter) ”

www.pandora.com

Deel dit:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -mail
Meer

Whatsapp
Afdrukken

Skype
Tumblr

Telegram
Zak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post